20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Likér z černého piva

Název Množství a jednotka
černé pivo 1/2 l
hořké kakao 50 g
cukr krupice 300 g
Salko 1 ks
rum 1/2 l

nápoje
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Černé pivo, kakao a krupicový cukr dáme do většího hrnce (hodně pění) a povaříme 15 - 20 minut. Po vychladnutí přidáme salko a 1/2 l rumu. Promícháme, nalijeme do lahví a necháme vychladit.

Tip:
Místo salka můžeme do likéru přidat 50g hořké vysokoprocentní čokolády, čokoládu v tom případě rozpustíme a přidáme na začátku varu k pivu, cukru a kakau.





 


RECEPTY

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí vepřová kýta v hlívové peřince

Postup: Vepřovou kýtu (může být i pěkná krkovička) naklepu, naříznu na okrajích, aby se... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč se sněhovou pěnou

Postup: Na vál nasypeme mouku, cukr, nastrouháme citronovou kůru ze 1/4 citrónu a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...